søndag 21. august 2011

Kosthold endringer

Bytt til riktig mat

Dagsmeny:
Frokost: Engelsk frokost: Egg, Bacon og Bønner.
Eggerøre med røkelaks.
Salat med makrell i tomat og linfrø.
Egg salat, med sukkererter
Eller en god smoothie/ yoghurt med bær/nøtter
Lunsj: Skinke omelett med løk, paprika og ost.
En god salat med kyling, skinke, tunfisk eller annet.
Middag: Rent kjøtt, fisk eller fugl, med grønnsaker i stedet for poteter/ris/pasta. Mine favoritter er Stekt brokkoli/squash/paprika/rødløk og sopp! Dette går til alt. Med litt godt krydder, så er det bare og helle fløten rett over i stekepannen og la det kose seg sammen med grønnsakene. Mmm
Dessert: eplebiter med kanel, druer, og annen frukt med kesam vanilje. 
Lavkarbo gjør deg friskere
Lavkarbo-kosthold kan hjelpe mot sykdommer som betennelsesykdommer i hud og tarm. Det samme gjelder diabetes, fibromyalgi, hypotyreose (lavt stoffskifte), migrene og annet.
Mange merker ifølge dr. Hexeberg at lavkarbo-kost blant annet gir økt energi, magen blir mindre oppblåst og vond, de kommer i hormonell balanse og humøret blir lettere.
Kilde: Sofie Hexeberg, lege

Frokost:Bytt ut disse matvarene:

  • Bytt ut vanlig brød med: Fedon Lindberg brød eller knekkebrød av typen fiberrik. Det beste er om du kutter ut brød helt, og i stedet spiser en omelett med salat og bacon, for eksempel.
  • Bytt ut lettmargarin med: Meierismør. 
  • Bytt ut servelat, salami og andre typer oppblandet kjøttpålegg med: Kokt skinke, fiskepålegg og makrell i tomat. 
  • Bytt ut butikksyltetøy med: Hjemmelaget (det er raskt og enkelt gjort, og du kan lage det med veldig lite sukker eller bruke Sukrin).
  • Bytt ut cornflakes og andre typer frokostblandinger (de aller fleste inneholder mye sukker) med 4-korn, og bland gjerne med litt hakkede nøtter og frø.
  • Bytt ut Go'morgen-yoghurt eller fruktyoghurt med: Yoghurt naturell/ Cottage cheese eller Skyr (den uten sukker) som du strør litt hakkede nøtter/rosiner/havregryn/bær over.
Middag:
  • Bytt ut ferdigmiddager med: Rent kjøtt, fisk eller fugl - som du krydrer og lager til selv. En god saus laget med kremfløte, seterrømme eller crème fraiche kan du gjerne toppe måltidet med.
  • Bytt ut poteter med: Blomkål, brokkoli og/eller andre grønnsaker.
  • Bytt ut ris og pasta med: Belgfrukter (bønner, linser, kikerter) og/eller grønnsaker.
Dessert:
  • Bytt ut sjokolade- eller annen pudding med: Friske eller frosne, tinte bær.
  • Bytt ut vaniljesaus med: Kesam Vanilje.
Drikke:
  • Bytt ut brus med: Farris eller zero/ light brus
  • Bytt ut øl med: lite-øl eller tørr vin
Snacks:
  • Bytt ut melkesjokolade med: mørk sjokolade med minst 70% kakao innhold
  • Bytt ut chips med: Baconsvor eller nøtter



Matvarer



Oslo, 25.11.2010 Bilder til sak om uspesifisert saltinnehold i forskjellige matvarer. Foto: Bjørn Inge Karlsen HM Foto=



matvarer






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du en saklig mening eller innvendig, så vil jeg gjerne høre =)