fredag 27. mai 2011

Falafel!

Falafel 1.





20-25 stk
2boks(er)kikerter, 400 g
1bunt(er)persille
1stkløk, grovhakket
2feddhvitløk
2tsspisskummen
0,5tskoriander
0,5tssalt
1krmpepper
1tspotetmel


Strøkavring til panering.


Vita hjertego’ olje til steking
4stkpitabrød



Harissamajones
2stkrøde paprika
2stkrøde chili
2feddhvitløk
0,5pose(r)Mills lettmajones
1sskoriander, frisk
1tsspisskummen


Salt og pepper


Sitronsaft

Fremgangsmåte:
Falafel
Hell laken av kikertene og ha dem i en food-processor samme med de øvrige ingrediensene. Kjør til massen er jevn og fin. Form massen til små runde baller som vendes i strøkavring før de stekes pent brune i olje.

Harissamajones
Del paprika og chili i to og ta ut frøene.
Ha dem over i en kjele og fyll på vann slik at det så vidt dekker. Kok opp og la koke i ca 15 minutter. Sil vannet fra og avkjøl. Fjern skinnet av paprikaen og chilien. Ha paprika, chili og hvitløk i en foodprocessor og kjør til massen er jevn.

Tilsett de øvrige ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.

Server falafel i varme pitabrød med harissamajones og frisk salat.

Pitabrødet kan smøres med Vita Pro.aktiv


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du en saklig mening eller innvendig, så vil jeg gjerne høre =)